Евродепутатите се събраха на извънредно парламентарно заседание в сряда, за да

...
Евродепутатите се събраха на извънредно парламентарно заседание в сряда, за да
Коментари Харесай

Нова зелена стратегия за Европа

Евродепутатите се събраха на изключително парламентарно съвещание в сряда, с цел да обсъдят с Урсула фон дер Лайен и Франс Тимерманс пътна карта с дейности за климатично безпристрастен континент.

След неотдавнашната декларация на Парламента за извънредна обстановка в региона на климата, в сряда Урсула фон дер Лайен представи пред евродепутатите плановете на Европейската комисия за постигане на климатична индиферентност в Европейски Съюз.

Лидерите на политическите групи показаха вижданията си по отношение на това по какъв начин да се подсигурява, че бъдещото европейско законодателство в региона на климата ще бъде финансирано и изпълнено по стопански и обществено уравновесен метод.

В умозаключение на двучасовия спор изпълнителният заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, отговори на някои от най-неотложните въпроси на евродепутатите по отношение на методите за финансиране на енергийния преход в страните от Централна и Източна Европа, и по какъв начин да се подсигурява, че промишленостите на европейските страни и на страните отвън Европейски Съюз могат да се конкурират сполучливо при сходни правила.

Естер де Ланге (ЕНП, Нидерландия) заяви, че нейната група споделя „ моралното обвързване “ да отбрани планетата. „ Ние сме последното потомство, която може да го направи. Съгласувана и поредна промишлена политика и упорит зелен проект би трябвало да вървят ръка за ръка като съберат най-хубавите и най-умните хора дружно, с цел да показват умни решения “. Ако други райони в света не съблюдават също тези правила, Европейски Съюз би трябвало да премисли достъпа им до европейския пазар, заключи тя.

Ираче Гарсия (С&Д, Испания): „ Днес бе показан нов модел за напредък, който ще трансформира Европейски Съюз в по-справедливо и по-проспериращо общество “. Този модел би трябвало да бъде учреден на три стълба: зелен дирек за реализиране на климатичните цели, червен дирек за гарантиране на общественото измерение към Зеления пакт, и финансов дирек, в който дълготрайният бюджет ще даде задоволително средства за постигането на тези цели.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР